Emil Nilwert

Kontaktuppgifter Emil Nilwert:

E-post:Emil@ByggAktor.com

Telefon:+46 72-706 55 10

 

Om Emil

Emil Nilwert föddes år 1991 en för ovanlighetens skull solig Novemberdag. Han började sin uppväxt i Forshaga och sedan vid 9-års ålder vidare ut till ”landet” till en liten by vid namn Mölnbacka. Där startade intresset för byggnation när det skulle byggas diverse kojor, lådbilar m.m.

Sista året innan gymnasiet så fick Emil en praktikplats på en firma som vi i nuläget delar kontor och förråd med, Färjestads Byggmontage AB. Det blev efter den praktiken klart för Emil att det var bygg han ville läsa på gymnasiet. Så sagt och gjort så började han utbildningen 2007 på Nobelgymnasiet i Karlstad.

Sista året på gymnasiet ställde Byggprogrammet upp i en lagtävling inom bygg och konstruktion på SM i Göteborg där Emil var ”snickaren” i laget. Laget lyckades vinna och fick då ställa upp i EM som hölls i Portugal. Det var en väldigt lärorik tävling där man fick se många olika sätt att bygga på.

Efter studenten så började arbetslivet direkt på Färjestads byggmontage AB. Där några lärorika år väntade innan det var dags för en resa till Australien. Tiden i Australien var även den väldigt lärorik då man släppte allt av säkerhet härhemma.

När det var dags för verkligheten igen så återvände han till byggbranchen där det nu blev en lite större firma än tidigare där han sattes mot nya utmaningar där han bland annat fick en ledande roll för ett montagelag för modulbyggnation runt om i Sverige.

På fritiden tycker han om att resa och ägna tid åt familj och vänner. Även ta en golfrunda eller två ibland på sommarhalvåret.